الست نعامة: قالك البيض له زيت

الست نعامة تعبر عن ما تتخيله وتعيشه ويحدث لها كل يوم أو كل شهر أو ربما كل عام.

قالك البيض له زيت

البرقوق المتلج أبو قشرة رفيعة كده ولونه داكن بيكون معسل أوي، ومهما اختلف حجم حبّة البرقوق فطريقة أكله عند معشر الزحاليف واحدة، بيطلقوا عليها طريقة التزليط، يزلطوا البرقوقة المسكينة على مرة واحدة تنزل على رأي سكينة مزلقان على طول. يا معشر الزحاليف الرفق بالبرقوق المسكين، قطعوه وكلوه بلاش تزلطوه.

بمناسبة الكلام عن الزحاليف...السيد زحلوف له عندي عزومة على أكلة صيني، طبخة من طبخاتي المعروفة. وإليكم طريقة عمل السويت أند ساور، لعلي لا أستطيع أن أفي بوعدي للزحلوف وأعزمه عليها لظروفه الحالية..فها هى المقادير، إللي يعرف يعملها يعزمه هو بقى ويعزمني معاه يا ريت.
خضار بكل أنواعه (كرنب أحمر، كرنب أبيض، جزر، فلفل أحمر، فلفل أخضر، فلفل أصفر، كوسة وممكن بطاطس يعني) يقطع الخضار إلي شرائح رفيعة ونحطه على جنب. زنجبيل أخضر مبشور (شوية حلوين كده)، كام فص ثوم مبشور، لحمة مقطعة شرائح رفيعة أو صدور فراخ مقطعة شرائح رفيعة أو جمبري وسمك أو ممكن الأكتفاء بالخضار فقط للنباتيين. زيت زيتون، عسل أسود، صوص الصويا الخفيف (الفاتح) وليس الغامق، عشان الغامق درجة ملوحته عالية جدا، فلفل أسود، وممكن اضافة شعرية صيني (رايس نودلز) أو عدم اضافتها.

طريقة الطهي:

ملوحظة (1): إذا وُجد القدر الخاص بطهي المأكولات الصينية خير، لو مش موجود نستخدم قدر غويط وحويط عشان الخضار بس كتير حبتين.
ملحوظة (2): مش لازم نسلق النودلز قبل استخدمها ممكن اضافتها على طول كده وهى هتتسلق مع الخضار.
ملحوظة (3): عدم استخدام الملح وذلك لأستخدام صوص الصويا عِوضاً عنه.

1- يتم تسخين زيت الزيتون المتين وعليه نحط الثوم المبشور والزنجبيل المبشور، المفروض تنبعث رائحة عطرة وهى رائحة الزنجبيل الأخضر.
2- يتم اضافة كل الخضروات التي تستغرق وقت في الطهي، مثل الجزر والكرنب بكل ألوانه والفلفل بكل ألوانه، ونقلب، نقلب، نقلب، الخضروات هتنزل مايتها وتتدبل، ممكن بقى نضيف قطع اللحم أو الفراخ أو الجمبري أو نسيبه كده. ونرجع نقلب، ونقلب، ونقلب.
3- بعد كده نضيف الخضروات الخفيفة إللي بتستوي بسرعة مثل الكوسة، ونرجع نقلب تاني.
4- وبعدين نضيف صوص الصويا والعسل الأسود والفلفل الأسود حسب التذوق ونضيف كمان النودلز (إن وُجدت) ونرجع نقلب تاني، لحد م نوصل لدرجة الطهي المطلوبة. لو بالحس الفني الطبيخي شعرنا أن الطبخة محتاجة شوية ماء، نديها على طول، بس شوية شوية.
نطلع الأطباق الملونة الأمورة وناكل بالهنا والشفا كلنا كده وننبسط.

التسميات: , ,

 13:26 أرسليها بالبريد  
هسهسات:
شايف أن قوم النعام بيلزّقوا عاداتهم البرقوقية في معشر الزحاليف!

همم!
# هسهسة Blogger ألِف : 17/6/09 17:42  
بلاش بقى نفضّح للزحاليف ونصورهم وهما بياكلوا البرقوق الغلبان، خلينا كويسين كده.
# هسهسة Blogger الست نعامة : 25/6/09 13:47  
شكلها الاكله دي حركه :)
يمكن اعملها قريب ..مع حفظ الحقوق طبعا .
# هسهسة Anonymous يزيد : 14/7/09 21:54  
حلوه الوصفة كتير....البلغ بتاعك كمان حلو...اضفته للفيفرت عندي
# هسهسة Blogger Mimi Cooks : 17/11/09 21:33  
# هسهسة Blogger mona : 7/4/10 12:53  
شكرا علي الموضوع
# هسهسة Anonymous نادي حواء : 11/10/11 13:28  
بنجرب :)
# هسهسة Anonymous Übersiedlung : 8/5/12 17:04  
@ Übersiedlung يا ريت نعرف النتيجة إيه.
# هسهسة Blogger الست نعامة : 14/5/12 12:08  
اممممممممممممممم والله جوعتينى
# هسهسة Anonymous Umzugsunternehmen Wien : 17/5/12 11:48  
بنجرب
# هسهسة Anonymous Entsorgung : 19/5/12 12:27  
حابيييييييييييييين نشوف الاخبار والمشاركات الجديدة !
# هسهسة Anonymous Container Entsorgung : 22/5/12 15:05  
شكراً لكم ع الموضوعات المتنوعة ... موفقين :)
# هسهسة Anonymous Müllentsorgung : 24/5/12 16:24  
Allah is with you ... :)
# هسهسة Anonymous Lagerung : 29/5/12 15:33  
الله معكم .. اتمنى عرض الجديد بأستمرار
# هسهسة Anonymous Lager Mieten : 30/5/12 15:52  
تحياتى لكم .. فين الموضوعات الجديدة
# هسهسة Anonymous Hausräumung Wien : 27/6/12 13:27  
على أشكالها تقع
من الذاكرة